Sunday, July 15, 2012

Luovuus huipussaan!

Kuten kansallispuvuissa ja sarafaaneissakin suositaan luonnon kuituja, itse olisin taipuvainen ajattelelmaan että luonnonkuitu on paras tähänkin projektiin.
Etsin sopivia kankaita tähän pikkuhiljaa, sekä muita osasia.
Varsinaisen Sarafaanin toteutan Soja Murto-Hartikaisen kaavalla.
alla kaksi eri kaavamallia jotka saatavilla.
Vartiolammen kiilasarafaanimalli
Vartiolammen sarafaani takaa
Toinen malli on ylhäältä hiukan avonaisempi. Itse käytän tuota ylläolevaa hiukan seljetumpaa mallia sillä se sopii paremmin Joutsenolaiseen henkeen!
Uhtuan kiilasarafaanin malli Soja Murto-Hartikaiselta

Uhtualainen takaa

Esiliinaa koristelen varmasti itse tummansinisellä pitsillä, tai jopa kenties ristipistoilla, alan olla niin innostunut tästä projektista että alkaa polttelelmaan rautjärvenpuvun ihanat värit ja hameosan punainen raita.. Mulla alkaa syntyä näitä pikkuhiljaa usiampia!
Joutsenon puvun vyössä on ihania tina koristeita, itse ajattelin luistella Tinakoristeista ompelemalla omaan vyöhöni pieniä palasia hopean väristä nauhaa, tai hopean värisiä nappeja taijotain sellaista, ja melkein mikä vaan punainen napakka kangas käy minulle. Haluaisin punaisen vyön, vaikka tarkastetussa puvussahan se on tumman sininen, mutta, minäpä en ole kansallispukua tekemässä, vaan omaa henkilökohtaista versiotani oman kotiseutuni ja kotipitäjäni puvusta.
Pitsejä mulla lötyy jo valmiiksi, olen vähän hupsu siinä mielessä että kerään kirppiksiltä vanhoja yöpukuja, tynyliinoja lakanoita ms, joissa näkyy kaunis vanha käsityönjälki. Nämä valkoiset pitkät pitsiunelmaöpuvut ( siis puuvillaiset vuosi sadan alusta, siis 1900) ovat minun heikkous.. ja niitä minulla onkin joitain niin huonoon kuntoon rapsahtanut että otan pitsit parempaan käyttöön.
Harmi että on minulle liian pieni, ksi yöpuvuista olisi sellaisenaan hieno rätsinäpaita!
Omaan paitaani haluan ommella Joussenon tyyliin siniset koristeet kaula aukkoon ja ehkä jotain pientä hihansuihin, ihan tunteen mukaan.
Ja.. Joutsenon naisen Hunnun korvaan Sorokalla, jonka teen jostain vähän juhlavammasta valkeasta kankaasta, siis selaisesta joka pitää muotoansa hiukan paremmin kuin valkoinen lakana kangas.. tai säpsä.. no saa nähdä mitä tästä syntyy!
Katson mitä löyty kotoa, ja loput ostan. Lontoossa olemme hemmoteltuja siinä mielessä että täällä löyty kangastukkuja vaikka muille jakaa ja materiaalia löytyy halvimmillaan punnan metrihintaan. Eikös ole uskomatonta! Katselen tässä vielä että mikä inspiraatio tässä syntyy, voihan olla että uusin pukuideani täysin vielä ennen kuin alan sitä toteuttamaan!
Jotenkin tämä alla oleva kuva kutkuttaa kokeilemaan vielä kaikkea muutakin.. kuinkahan mont apukua tässä oikeen syntyykään!
Tuo kaikkein oikeanpuoleinen puku on aivan ihana! 
tämä Kirvun puku kirvoittaa minussa luovuttaa myöskin, sillä äitini äidin isän äiti oli Kirvusta, Mamma puhui meille aina Kirvun mummosta ja se on jäänyt minulle mieleen niin elävästi että tämä muistuttaisi siitä!
Kirvun naisen puku

No comments:

Post a Comment